Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Mora

Insändare
En curlingförälders liv och leverne

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Att vara en curlingförälder är inte lätt, skriver insändarskribenten.

Bild: Robbin Norgren, Arkivbild

Annons

Att vara en curlingförälder är inte lätt. Vid exakt rätt tidpunkt måste man sluta sopa för att barnet ska komma tryggt i bo.  

Att sluta sopa och låt curlingstenen glida själv är nödvändigt för att nå boet men ack så läskigt. Som förälder glider man omkring på hal is med en glidsula under foten. Ofta har man dessutom fler curlingstenar att precisera in i bo. Man får inte sluta sopa för tidigt och ibland är det dessutom nödvändigt att börja sopa igen, vad än skola, vänner och andra snusförnuftiga samhällsmedlemmar anser, allt för att curlingstenen så säker som möjligt ska nå målet utan att bli iväg knuffad av motståndarstenar.  

Annons

Annons

Otaliga är vi curlingföräldrar som vakat på nätter med dunkande hjärta och mobiltelefonen i handen tänkandes på det ena katastrofscenariot värre än det andra men ändå med en bestämd känsla av att vi kan lita på vår curlingsten och sluta sopa isen framför. När man äntligen hör nyckeln i dörren eller Epan brummande stanna utanför garageporten kan man slappna av och snabbt springa tillbaka till sängen och utan falsett i rösten säga ”godnatt” till curlingstenen som har haft en fantastiskt trevlig kväll utan tillstymmelse till någon katastrof.  

Det gör mig så ont att på sociala medier läsa kommentarer under verkliga katastrofscenarion där unga människor, ibland bara barn, fått sätta livet till ”Får skylla sig själv”, ”hade inte rent mjöl i påsen så det var väntat”, ”Rätt åt honom som inte stannade på polisens uppmaning” ”Vad har hänt med föräldraansvaret?” ”En mindre för oss skattebetalare att försörja ”  

Vad vill man uppnå med sådana kommentarer till sörjande familjer? Knappast vill man få dem att må bättre eller vill man kanske må bättre själv? Men hur kan man må bättre genom att sitta som ett troll bakom ett tangentbord och skriva kommentarer om andra familjers tragedier?? 

Curlingförälder

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy