Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Falu centrum

Insändare
Svårt att skaffa biljetter när turistbyrån försvann

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Biljettautomaterna vid resecentrum i Falun är ett minne blott.

Bild: Torbjörn Granling, Gustaf Hallin, Arkivbild

Annons

Det har nu gått två år sedan turistbyråerna i samtliga centralorter lades ned. Samtidigt försvann även den viktiga samhällsfunktionen för medborgarna att smidigt kunna köpa biljetter till evenemang via ”Biljett direkt”, på dessa ställen.

I dag har vi som inte har bank-id, oerhörda problem att skaffa biljetter. Vi representerar cirka en femtedel av Sveriges befolkning, 20–25 procent i Sverige har av olika anledningar beslutat sig för att inte skaffa detta. Det kan vara sjukdom, brist på nätuppkoppling eller dylikt och de flesta är pensionärer på landsbygden. Det finns ju ingen lag på att bank-id ska finnas hos varje individ.

Annons

Annons

För Faluborna exempelvis, blir problemen större nu, när även biljettautomaterna vid resecentrum i Falun nedmonterats. Ingen resebyrå finns i residensstaden, där biljetter kan köpas. Man måste ta sig till Borlänge med buss för att skaffa färdbevis till alla resor.

Se till att denna samhällsfunktion snarast kommer igång igen. Det måste finnas ett ställe på varje centralort i Dalarna, där man kan beställa både evenemangsbiljetter och färdbevis för resor inom Sverige.

C-O Carlsson

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy