Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Falun

Läsartext
Adventsgudstjänst med både avtackning och välkomnande

Stor adventsgudstjänst hölls i Svärdsjö kyrka med avtackningar och välkomnande av medarbetare.

Detta är en läsartext.

Från vänster. Karin Hedin, Erik Månsson, Ingrid Hellbom och kyrkoherde Kalle Bengtz. Foto: Walters Börje Edénius

Annons

Efter att kyrkvärden Karin Hedin hälsat alla välkomna läste kyrkvärden Susanne Zetterström Janérs en dikt och det första adventsljuset tändes.

Kyrkoherde Kalle Bengtz och komminister Fredrik Linder tjänstgjorde. Kyrkvärdarna Ingrid Hellbom och Erik Månsson avtackades efter att troget tjänstgjort från år 1991. Kalle Bengtz berättade om deras ansvarsfyllda uppgifter i olika nämnder och föreningar, Ingrid hade främst ansvar för Lumshedens kapell, de fick Svärdsjö församlings hedersmedalj och blommor.

Annons

Annons

Som ny kyrkvärd välkomnades Karin Hedin från Gårdvik med blommor. Kalle Bengtz predikade från temat Ett nådens år, dagen till ära från predikstolen. Kyrkokören sjöng under ledning av Walters Börje bland annat Karl Gunnar Liss´ melodiösa Advent. Församlingen deltog med kraft i de kända psalmerna bland annat Gläd dig du Kristi brud, som växelsång mellan män och kvinnor. Som avslutning sjöng kyrkokören Advent av Otto Olson.

Kyrkväktare var Ove Niklasson. All välkomnades därefter till Sockenstugan där det serverades glögg och lussekatter.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy