Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Mora

Insändare
Vem vill betala drygt 50 kronor per mil för att åka skidor?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Gör skidåkning i Vasaloppsspåret gratis, uppmanar insändarskribenten.

Annons

Som motionär i Mora sedan 1963 får jag säga att det nu har bara blivit sämre på alla punkter angående skidåkning i Mora Det finns inte spår som är vettiga för varken motionärer, barneller andra.

När det finns ett spår så går det ut via ett antal ogästvänliga backar där det inte går att mötas med mera.

Ibland har man lyckats lägga snö på Hedvägen och då blir det populärt att åka där.

Annons

Det finns i princip bara ett spår att åka och det är mot Eldris i Vasaloppsspåret.

Annons

Jag har pratat med ett otal skidåkare om detta och man vill ha en planare och mer vettig bana - så att man även kan ta med barnen ut Hemus.

Skidkyttet verkar få företräde framför alla motionärer. Runt Hemus ser det mest ut som en soptipp En vanlig motionär får nu betala 1 100 kronor. Ponera att vederbörande kanske hinner med 20 skidturer på 10 km per tur under en säsong, totalt 20 mil. Då betalar denne alltså 55 kr per mil. Detta är ju helt "sjukt".

Om Mora vill framstå som en skidort så har man verkligen gjort bort sig. Det går inte att jämföra ett ynka spår i Hemus med Grönklitt som har enormt med spår att välja på. Sedan det viktigaste: Människor behöver motion och avkoppling för att må bra. Motion skall prioriteras och då skall vi inte avskräcka medborgarna med skyhöga avgifter.

Se nu till att Moras medborgare får åka gratis och ta bort detta vansinne

TVE

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy