Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Borlänge

Insändare
Varför är Dalregementet en intern Falu-angelägenhet?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Christian Larsen

Annons

Att Dalregementet borde vara en angelägenhet för hela Dalarna har uppenbarligen inte de som planerat återuppbyggnaden ens kunnat vare sig inse eller ta hänsyn till. Falun och falubornas intressen har hela tiden varit allenarådande och till och med så usla alternativ som de gamla lokalerna på Högbo som användes för behandling av TBC patienter i farsoten på trettiotalet har övervägts.

Annons

Om vår svenske Konung hade vågat vid invigningen hade han säkert påpekat att Dalregementets rötter ligger i Utom-bro eller närmare bestämt i Rommehed och om inte annat borde vår försvarsminister boende i Ovan-bro ha påpekat detta. Men det skulle ha betytt att våra beslutsfattare hade hört talas om fjärdingar från kyrkböckerna och att Stora Tuna varit Sveriges största landsortsförsamling, men det är väl för mycket begärt.

Annons

Foto: Ulf Palm/SCANPIX

Det hade varit på sin plats att tala om den militärstrategiska placeringen som i vart fall Bydén, som sparkade förre arméchefen Brännström, borde ha haft synpunkter på då en av Sveriges längsta landningsbanor ligger i Rommehed väl värda att försvara. Om vår försvarsminister vågat påpeka att både Dalarna, Västmanland, Närke men även Värmland är helt övergivna områden utan försvarsförmåga hade en placering längre västerut runt Nybrobergen och skogarna däromkring varit betydligt bättre. Men icke sa Nicke så nu får väl Faluborna skaffa sig hörselskydd då ju dagens kanoner och chockgranater har högre ljudnivå än tidigare.

Besviken Pensionär.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy