Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

Vaccinpass ger rusning till digital brevlåda

De kommande kraven på vaccinpass vid allmänna sammankomster har gjort att allt fler svenskar skaffar digital brevlåda, rapporterar TV4 Nyheterna.

Vaccinpassen kan beställas på covidbevis.se som sköts av E-hälsomyndigheten. Arkivbild.

Annons

Det digitala brevlådeföretaget Kivra har sett en stor ökning i antalet nya användare.

– Varje dag sedan beskedet har vi fått cirka 7 000 nya användare, vilket kan jämföras med cirka 2 000 innan beskedet kom, säger Henrik Höglin, kommunikationschef på Kivra, till TV4Nyheterna.

Redan när beskedet om vaccinpassen kom den 17 november ökade nedladdningarna med 350 procent jämfört med en normal dag i november, har Kivra tidigare uppgett.

Annons

Annons

Enligt Myndigheten för digital förvaltning (Digg), använder över hälften av Sveriges vuxna befolkning och närmare 150 000 företag i dag digital brevlåda istället för att skicka vanliga brev.

Från och med 1 december kan arrangörer införa krav på vaccinpass vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med över 100 deltagare. Om passen inte används måste i stället särskilda smittskyddsåtgärder införas.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy