AnnonsFjätervålen

Upptäck skidpärlan Fjätervålen: "Sällan liftköer"

I norra Dalarnas storslagna omgivningar, precis på gränsen till Härjedalen, ligger den fantastiska skidanläggningen Fjätervålen. Här hittar man inte bara lugnet nära naturen utan också fantastisk skidåkning – helt utan trängsel.

Fjätervålen har 48 kilometer längdskidspår som bjuder på milsvida vyer. Foto: Emil Sergel

Fjätervålen, som med sina 1002 meter över havet har Dalarnas högst belägna backe, ligger cirka två och en halv mil från Idre mitt i gnistrande vacker fjällnatur. Här hittar man 18 nedfarter i olika svårighetsgrader, som alla håller hög internationell standard.

– Pisterna, varav flera är FIS-klassade, är långa, breda och välpreparerade, säger Sofie Andersson, VD och marknadsansvarig på Fjätervålen.

– Jämfört med de mer välkända skidorterna har vi sällan några liftköer vilket är perfekt om man vill åka mycket skidor, och även offpistskidåkningen är härlig och lättillgänglig. Att vi har många alpina klubbar som tränar här regelbundet är ett kvitto på skidåkningens kvalitet, och här har även arrangerats ett SM lite längre tillbaka i tiden, berättar Sofie.

Besök vackra Fjätervålen och njut av fin skidåkning - mer information hittar du här.

I Fjätervålen finns 18 nedfarter med olika svårighetsgrader. Foto: Emil Sergel

Även längdskidåkaren har mycket att hämta i Fjätervålen. Runt stugområdet och upp på kalfjället sträcker sig 48 kilometer längdskidspår som bjuder på milsvida vyer.

– Spåren går delvis genom ett naturreservat där man åker i helt orörd fjällnatur över myrar och vidder, men också nere i stugbyn där vi har upplysta sträckor. Bor man i någon av våra trevliga privatägda stugor eller lägenheter har man spåren precis utanför dörren så att man bara kan gå rakt ut och börja åka, och nytt för i år är att alla barn upp till 15 år åker längdskidor gratis, säger Sofie.

Hyra stuga, gå i skidskola eller få mer koll på all skidåkning som erbjuds i Fjätervålen? Mer information här.

I år finns flera nyheter i Fjätervålen, man kan bland annat åka en tur med hundspann.

Lugn och avkoppling är synonymt med stämningen i Fjätervålen, som behållit sin småskaliga inramning ända sedan skidortens uppkomst på 1980-talet. Här finns skidshop, närlivsbutik och restaurang samt skidskola och guidade skoterturer, men den här vintern introducerar man också flera spännande nyheter.

– Vi kommer bland annat att erbjuda hundspannsturer och toppturer i fjällmiljö, och vi har byggt en teknikpark för längdskidåkning där man kan träna upp sin teknik och balans. Det finns också en helt ny snowpark, laddstolpar för elbilar och en ny vallabod, berättar Sofie.

Skidåkning när den är som bäst - mer information om Fjätervålen här.

De närmaste åren finns spännande planer på hur Fjätervålen ska utvecklas, fortsätter Sofie, som samtidigt poängterar att alla förändringar sker i samklang med områdets ursprungliga karaktär.

– Målet är att inviga vår nya året runt-anläggning år 2024, som ska vara en klimatsmart fjälldestination med fokus på hållbarhet och innovativa lösningar. Vi vill behålla platsens unika atmosfär genom att prioritera den genuina känslan i allt ifrån byggmaterial till aktivitetsutbud. Hit kommer man med familjen för att åka skidor, äta gott och njuta av stillheten, och så kommer det alltid att vara.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av DTs redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy