Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Borlänge

Insändare
Stoppa våld och övergrepp mot kvinnor och flickor

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Tom Wall

Annons

Trots förändrade lagar och mer resurser till olika myndigheter fortsätter våldet i olika former mot kvinnor och unga flickor.

Vi i Zonta säger nej till våld mot kvinnor och flickor, nej till barnäktenskap och nej till hedersrelaterat våld. Zonta International uppmärksammar problemen under kampanjen Zonta says NO to violence against women. Den sammanfaller i tid med FN:s 16 dagar långa kampanj mot könsbaserat våld som inleds den 25 november med Orange Day.

Annons

Annons

Att isoleringen under pandemin tärt på många relationer syns i statistiken. 2019 gjordes 89 polisanmälningar om misshandel mot kvinnor i parrelationer i Borlänge. Förra året steg siffran till 103, enligt statistik från Brottsförebyggande rådet, Brå. Bris, Kvinnofridslinjen och andra stödorganisationer rapporterar också att antalet kontaktsökande har ökat kraftigt. Det är nu dags för politisk handling som ger resultat och vi uppmanar alla i samhället att arbeta aktivt med dessa frågor. Vi väntar med intresse på att få veta vilka åtgärder som kommer att vidtas från politiker och berörda myndigheter. Låt 16 dagar mot kvinnovåld bli 365 dagar med kvinnofrid. Tillsammans kan vi förändra! Tillsammans måste vi alla arbeta för att få förändring till stånd. Hjälper du till? Zonta International är en ledande global organisation som arbetar för att främja kvinnors rättigheter, genom stödjande insatser och påverkansarbete. Organisationen är partipolitiskt och religiöst obunden.

Medlemmarna i Falun- Borlänge Zontaklubb

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy