Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ludvika

Insändare
Replik: Du ska självklart få elboxen tömd!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: TT

Annons

Svar till Trött och förbannad kommuninnevånare, insändaren ”Varför en låda för småel och batterier Ludvika kommun?” införd den 18 november 2021:

Tack för dina synpunkter, vi ska se över de fel som har uppstått. Självklart borde du ha fått elboxen tömd även om det bara låg tre glödlampor i den.

Annons

Annons

Om en elbox hänger på ett sorteringskärl när det är avfallshämtning ska insamlingspersonalen tömma boxen på dess innehåll, oavsett hur mycket eller lite det är. Jag beklagar att det inte har fungerat så hos dig. När elboxen har blivit tömd är det däremot viktigt att ta bort den från sorteringskärlet och istället ställa den exempelvis i ett förråd eller på en annan lämplig plats. Detta för att underlätta för vår insamlingspersonal vid tömningen av sorteringskärlen. Upptäcker vår personal att det hänger en helt tom elbox på ett sorteringskärl skickar vi därför vanligtvis ut information till berörd kund för att påminna om att ta in boxen.

Elboxen ingår som en del i Ludvikas sorteringssystem, där grundtanken är att det ska vara lätt att göra rätt. Det mesta ska gå att sortera och lämna hemma. Genom att ha en särskild box för mindre elavfall minskar risken för att detta farliga avfall slängs på fel plats. När vi har samlat in det, kan vi i nästa steg ta hand om det på ett miljösäkert sätt. Det är svårt att ha ett sorteringssystem som passar alla fullt ut, sak samma gäller även för elboxen. En del hittar en bra plats att förvara elboxen och tycker att det är smidigt att samla sitt elavfall i den. Medan andra tycker att det är onödigt att ha en särskild box att samla elavfall i för att man har så lite.

Annons

Jag beklagar än en gång att vi har missat att tömma din elbox och ber dig hänga på den på sorteringskärlet igen. Har du fler frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta mig direkt.

Therese Johansson, återvinningschef på WBAB

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy