Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Säter

Insändare
Gör om stadsbuss 500 i Säter

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

”Moderaterna i Säter anser att omläggningen av stadsbuss 500 i Säter har gjort det svårare för delar av befolkningen.” Det skriver Roger Siljeholm.

Bild: Sofie Målar

Annons

Moderaterna i Säter anser att omläggningen av stadsbuss 500 i Säter har gjort det svårare för delar av befolkningen. Det är främst äldre som nyttjar buss 500 och övergången från fasta avgångstider till flextrafik, eller beställningstrafik, har försvårat vardagen för denna grupp.

Många klarar inte av att beställa via dator eller telefon. Digitaliseringen av samhället gör att vissa, främst äldre, marginaliseras. De som i det här fallet inte klarar tekniken kan inte längre förlita sig på buss 500, utan tvingas förflytta sig på egen hand eller ta hjälp av någon närstående.

Annons

Annons

Mer behöver dessutom göras för att anpassa bussarna efter resenärernas behov. Det behöver exempelvis ordnas plats för fler rullatorer och ett lågt insteg i mitten av bussen för folk som är rörelsehindrade eller har funktionsnedsättningar.

Roger Siljeholm, ordförande (M) i Säter.

Bild: Privat

Det krävs alltså en förbättring av linje 500. Till skillnad från Socialdemokraterna i Säter tänker vi dock inte lägga över problemet på de styrande i Region Dalarna. Det här är Säters kommuns ansvar.

Därför vill vi att Säters kommun ger trafikhuvudmannen Dalatrafik i uppdrag att utreda merkostnaden för kommunen för att omvandla ringlinje 500 till en linje med fasta turer måndag till fredag. Linjen ska ha sammanlagt tio turer på vardagar, kl. 7 till 11 samt kl. 13 till 17. Ingen trafik på lördagar och röda dagar, och den ska trafikeras av ett fordon med lågt insteg och gott om utrymme för vagnar och rullatorer.

Vi moderater löser hellre problem i verkligheten än gör politik av allt. Nu är det upp till majoriteten att ta vår utsträckta hand.

Annons

Roger Siljeholm

ordförande för (M) i Säter

Mats Nilsson (S) svarar här.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy