Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ludvika

Läsartext
Kvällskonsert i Ludvika Ulrika kyrka

Efter ett långt uppehåll är det nu dags för det första framträdandet på två år för Grängesbergs Orkesterförening. Det blir Kvällskonsert i Adventstid i Ludvika Ulrika kyrka nästa måndag och det är fri entré.

Detta är en läsartext.

Percy Helin sjunger bland annat "O helga natt ". Foto: Läsarbild

Annons

Som så många andra har Grängesbergs Orkesterförening (landets äldsta landsortsorkester med 121 år på nacken) haft ett långt uppehåll under pandemin, men när restriktionerna hävdes tidigare i höstas startade också onsdagsövningarna i Cassels.

På måndag den 29 november klockan 19.00 är det så dags för det första framträdandet på två år och det sker i Ludvika Ulrika kyrka. Då framför Grängesbergs Orkesterförening med solister under ledning av Erik Nordström en konsert med rubriken Kvällskonsert i Adventstid, som har blivit till en populär och publikdragande tradition i Ludvika kyrka.

Annons

Annons

Samtliga solister som medverkar kommer från de egna leden. Som sångsolist hörs Percy Helin, baryton, som förutom klassikern O helga natt kommer att framföra Sibelius vackra Julvisa samt en julsång signerad Knut Söderström. Tatiana Gachkova och Eva-Helena Morén är solister på violin i Konsert för två violiner av J S Bach.

Ur programmet märks också En Vintersaga av Lars-Erik Larsson, några satser ur Tjajkovskis Nötknäpparsvit, Christmas Festival av Leroy Andersson. I ett par sånger får publiken sjunga med till orkestern.

Fri entré. Kollekt till musikverksamheten. Arrangör är Ludvika Församling i samarbete med Grängesbergs Orkesterförening.

Lars Persson

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy