Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Gagnef

Insändare
Starta en fältfritidsgrupp i Gagnef!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

”Ska vi fortsätta vara en trygg kommun behöver vi agera direkt vi ser motsatta tendenser.” Det skriver Anders Bengtsson.

Bild: Harri Sternljung, Arkivbild

Annons

Även utanför fritidsgården har det förekommit stök, både under öppettider och efter stängningstid på kvällen.

Ett hinder för att komma till rätta med buset har varit att fritidsgårdspersonalen inte har möjlighet att arbeta med ungdomar utanför fritidsgården.

I deras ansvarsområde ingår nämligen bara det som händer inne på fritidsgården. Så kan vi inte ha det. Kristdemokraterna vill därför inrätta en fältfritidsgrupp som kan fånga upp ungdomar utanför fritidsgården.

Annons

Annons

Flera av våra grannkommuner har anställt den typen av fältare som arbetar varierande arbetstider och förebyggande överallt bland barn och ungdomar.

Anders Bengtsson (KD), oppositionsråd, Gagnef, Djurås.

Bild: Arkivbild, Harri Sternljung

Det handlar om att upptäcka och förhindra begynnande kriminalitet, missbruk, mobbing och andra negativa yttringar.

Ska vi fortsätta vara en trygg kommun behöver vi agera direkt vi ser motsatta tendenser. Kristdemokraterna har länge föreslagit att skapa en fältfritidsgrupp, men den styrande majoriteten är passiv. Gagnef förtjänar bättre.

Anders Bengtsson

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy