Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Socialism får inte övertrumfa kostnader och folkvilja

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Skillnaden mellan medelskattesatsen i Sverigen och kommunalskatten i Borlänge ger en skillnad på 7 700 kronor per år i lönekuvertet - räknat på den svenska medellönen för 2020.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Partiet Ny framtid som företräds av Agneta Nyvall kommer att lyfta flera viktiga frågor för Borlänges invånare och framtid.

Medelskattesatsen i Sverige (region + kommun) är 32,27 procent. Varför skall Borlänge även här vara sämst i klassen med en skatt på 34,05 procent? Det betyder 5,22 procent mindre i bruttolönekuvertet månad efter månad och år efter år. En genomgång av kommunens verksamheter och ekonomi är här på sin plats, det ska bli mycket bättre i Borlänge kommun, folket ska inte bära oskäliga kostnader med sin inkomstskatt.

Annons

Flamsandet med personal hit och dit med låg utbildningsgrad och avsaknad av självbestämmande måste förändras.

Skolan måste få mer resurser och omfördela de befintliga till fler utbildade lärare, Borlänge har idag en av Sveriges sämsta skolor. Barn måste få motionera och leka i skolan, mer tid avsätts i skolan för att barnen skall få röra på sig. De små trygga närskolorna i centrum och på landsbygden ska vara kvar för trygghet och effektivt lärande för de yngre barnen, de ska inte bussas in till centralt belägna skolor med ca 1000 elever vilket skapar anonymitet, mobbing och otrygghet.

Annons

Omsorgen måste ge bättre hemvård, mer kontinuitet, valfrihet kring utförare och utförandet av äldrevård och LSS. Flamsandet med personal hit och dit med låg utbildningsgrad och avsaknad av självbestämmande måste förändras. Nöjd personal ger nöjda vårdtagare.

Mellstaparken ska rustas upp till en besökspark dit skolor och familjer kan finna förströelse med lantgårdens djur, underhållande lekplatser och möjlighet att med hiss ta sig ned till älvbrinken, för fiske bad och friluftsliv. Motionsanläggningen och spåren rustas upp. Tunet i Romme ska åter få sitt bad och gym öppnat. Det är en anläggning som ligger fint med skolan, konstfrusna bandyplanen och motionsspåret med en stor öppen yta som rymmer fotbollsplan och aktivitetsområde.

Vi värnar de allmänna platserna vid vattnet och bygger gärna sjönära där folk inte kommer ner till vattnet idag. Bygden vill partiet Ny framtid utveckla tillsammans med Borlängeborna. Med partiet Ny framtid kommer privata initiativ att kunna få bygglov för bostäder, här finns även utrymme för privata aktörer inom vård och omsorg där kommunen och politikerna bär ansvaret att utförandet håller måttet.

En röst på partiet Ny framtid betyder att man lämnar den socialistiska idén om att allt ska ske i kommunal regi, oberoende av kostnader och folkviljan.

Bo Bjurman, Ny framtid

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy