Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Läsartext
Sara Irisdotter firade skivsläpp med konsert på kulturhuset

På torsdagskvällen samlades närmare 200 personer vid Klubbscenen på Kulturhuset tio14 i Falun för att lyssna till Sara Irisdotter då hon framförde låtar från sitt nysläppta album Klänningar.

Detta är en läsartext.

Sara Irisdotter fängslade sin publik med sina sånger. Foto: Anders Gårdestig

Annons

Publiken fick avnjuta ett knippe jazzinfluerade sånger som lockade publiken till dans, men även till eftertanke då Sara i både låttexter och mellansnack delade med sig av livets erfarenheter.

Sara Irisdotter tillsammans med sitt band. Foto: Anders Gårdestig

Annons

Med sig på scenen hade Sara musikerna Bengt Ericsson på gitarr, Staffan Wiklander på bas, Stefan Bergqvist på trummor, Hans Lindgren på dragspel, Olle Nyberg på keyboard samt körsångerskorna Malvina Larholm-Nyberg och Katarina Niinisaari Ribba. Maria Walla ackompanjerade Sara på fiol under ett finstämt sista nummer då de framförde skivans titelspår Klänningar.

Annons

Maria Walla ackompanjerade med fantastiskt fiolspel när konserten avslutades med skivans titelspår Klänningar. Foto: Anders Gårdestig

Sara jobbar till vardags som professor vid Högskolan Dalarna men har på senare år även återupptagit sin satsning på musiken, något som varit hennes passion sedan unga år. Skivan Klänningar är producerad av Olle Nyberg och bland musikerna som medverkar återfinns bland andra Kalle Moreaus på fiol.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy