AnnonsBilmetro Ludvika

Här står Ludvikas nya publika laddare för elbilar: "Alla som vill ska kunna äga och köra en elbil i Ludvika"

Bilmetro är med och bygger upp laddinfrastrukturen i Sverige. Nu har de installerat två nya publika laddare för elbilar i Ludvika.

– Det känns jättekul. Det är snabbladdare vilket är perfekt för både våra invånare och besökare som har elbil, säger Patric Israelsson, försäljningschef på Bilmetro Ludvika.

Patric Israelsson, försäljningschef på Bilmetro Ludvika.

Idag är räckvidden på elbilarna inte något hinder, men för att lyckas skapa en hållbar framtid behövs ett stabilt laddnätverk. Bilmetro tar sitt uppdrag med att hjälpa till och bygga upp laddinfrastrukturen i Sverige på stort allvar. Under 2020 hade de fyra laddplatser i Hudiksvall, Gävle, Borlänge och Mora. Innan året är slut kommer de att ha cirka 14 laddplatser på åtta orter.

– I mitten av september satte vi upp två nya publika laddare i Ludvika. Vi har placerat dem vid väg 66 mot Sälen. Det är snabbladdare vilket innebär att det är 100 kilowattimmar i varje laddare. Vi har två andra publika laddare i Ludvika, men de är bara på 50 kilowattimmar. Det känns bra att vi även kan erbjuda snabbladdning, säger Patric Israelsson, försäljningschef på Bilmetro Ludvika.

Se vilka bilar som finns i lager hos Bilmetro Ludvika just nu

Bilmetro har valt att placera laddstolparna i närheten av deras anläggningar eller stora vägarför att skapa en enkel, trygg och smidig lösning för både invånarna, besökare – och elbilsägare som är på väg upp till fjällen.

– Om du har glömt att ladda din elbil under natten så kan du köra förbi en av våra nya laddare. På bara en halvtimme har du laddat batteriet med 80 procent, säger Patric Israelsson.

Elbilar är framtiden. Alla som vill ska kunna äga, och köra en elbil i Ludvika

Han jämför deras publika laddare med att ha en stor dunk med bensin i bilen. Skillnaden är att deras lösning är miljövänlig.

– Elbilar är framtiden. Alla som vill ska kunna äga, och köra en elbil i Ludvika. Målet är att alla städer och orter där Bilmetro finns ska ha minst en publik laddare. Just nu tittar vi bland annat på Hudiksvall, Sandviken och Avesta, säger Patric Israelsson.

Ladda batteriet med 80 procent – på bara en halvtimme hos Bilmetro i Ludvikas nya, publika laddare.

Köp laddbox och installation hos Bilmetro Ludvika – läs mer här

Bilmetro Ludvika säljer även laddboxar till företag och bostadsrättsföreningar, installerar dem och visar hur de fungerar. Men det är fortfarande många som har fördomar om elbilar.

Det vill Bilmetro Ludvika ändra på. Tisdagen den 30 nov klockan 18.00 till 20.00 bjuder de in till ett fullspäckat elbilseminarium.

– Vi kommer att ‌reda ut begrepp som TCO, hur det är och leva med en elbil och hur mycket det kostar att äga en elbil. Du får dessutom chans att ställa dina frågor direkt till leverantörer som arbetar med laddning och installation inom laddning. Vi har också bjudit in Erik Naessén som är guru inom elbilarnas utveckling, säger Patric Israelsson.

Läs mer om elbilsseminariumet hos Bilmetro Ludvika och anmäl dig här

Om Bilmetro

Redan 1922 startade företaget i Hudiksvall under namnet Bil Lönnberg, senare Bil & Buss och numera Bilmetro. Bilmetro är din kompletta bilfirma i mellansverige med verksamhet på elva orter i Gävleborg, Dalarna och Uppsala. Auktoriserad återförsäljare av bilmärkerna: Volkswagen, Audi, ŠKODA, SEAT, CUPRA Volkswagen Transportbilar och Scania lastbilar. De säljer nya och begagnade bilar och lastbilar samt har bilverkstad, skadeverkstad och däckverkstad.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av DTs redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy