Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Bror Nilsson till minne

Bror Nilsson. Foto: Kola productions

Annons

Som tidigare meddelats har Bror Nilsson hastigt lämnat oss vid en ålder av endast 58 år.

Orsa sörjer en profil som haft stor betydelse för bygden, för Orsa Besparingsskog och för föreningslivet.

Sin första anställning fick Bror som skogshuggare på Orsa Besparingsskog, den arbetsgivare han förblev trogen hela sitt 40-åriga yrkesverksamma liv. Dock förbyttes skogen mot Tallheds skogsplantskola, där Brors intresse och talang för odling kom väl till pass. Bror hade en avgörande roll i att utveckla plantskolan till vad den är idag, välkänd i branschen som en modern och tekniskt avancerad leverantör av plantor av hög kvalitet. Många är de kollegor som Bror guidat runt på plantskolan och alltid välvilligt delat med sig av sin kunskap.

Annons

Sådan var han Bror, alltid vänlig och beredd att dela med sig. Egenskaper som kombinerat med stor tillit till sina medarbetare gjorde att han under de senaste 15 åren var en aktad och omtyckt chef för Tallheds plantskola.

Annons

Bror ingick även i Orsa Besparingsskogs ledningsgrupp och var där, liksom var än han engagerade sig, en lågmält allmänklok och vänlig person som gav energi.

Bror hade även ett starkt engagemang för Orsas föreningsliv och var i mitten av 1980-talet med och bildade Orsa Skidklubb. Med sitt stora kunnande om klubbens historia och om längdskidåkning överlag var han en ovärderlig tillgång för en styrelse och inte minst för en nytillträdd ordförande. Ungdomsidrott stod honom speciellt varmt om hjärtat, otaliga är de barn och ungdomar som han instruerat, uppmuntrat eller tröstat, allt efter behov. Bror hade stor hängivenhet för klubben och brann för skidåkning, både som tävlingsverksamhet och som motion för en bred allmänhet.

Inom Orsa IFs roddklubb fick Bror utrymme att bara vara en vanlig roddare. Inte så att hans fallenhet för styrelsearbete och ledarskap inte tagits emot med tacksamhet, men för att vi unnade honom att i åtminstone ett sammanhang göra något han tyckte om och bara göra för sin egen skull. Det var nog välkommet, Bror rodde kyrkbåt i 40 år. Men även här hade han ett tungt uppdrag, oftast satt han på bänk nummer 4 i Sturfajtn, en av de mest kraftkrävande årorna i en kyrkbåt. Bror erövrade också roddklubbens hederstitel Årets Hurtbulle, där kriterierna är duktig roddare och bästa kamrat.

Annons

Men även i roddklubben tog han på sig en viktig roll då ansvariga för Orsakajtn oroades av att inte få uppleva ett 30-årsjubileum och därför engagerade Bror som tävlingsledare.

Annons

Under de närmaste drygt 10 åren utökades klasserna till att omfatta allt från knatte- till rullatorklass och man införde även Orsabajkn och mer än fördubblade deltagarantalet.

Sådan var han Bror, allas motion och rörelseglädje var viktig, alla räknades och uppmuntrades. Bror hade framgång både i yrkes- och föreningslivet och var navet i många stora idrottsevenemang i Orsa. Han framhävde aldrig sig själv eller armbågade sig fram.

Framgångarna nådde han genom sin kunskap och kompetens, men främst genom sina personliga egenskaper, som gjorde stort intryck.

Vi är många som saknar Bror, delägare, styrelse och arbetskamrater inom Orsa Besparingsskog, idrottsvänner både inom skidåkning och kyrkbåtsrodd, samt många, många vänner som han berört. Vår största sorg är förlusten av en vän, saknad, aldrig glömd.

Carita Bäcklund, Hans Stjernqvist, Hans Lans

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy