Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Borlänge

Insändare
Vart tog kvalitén i vården vägen?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Arkivbild

Annons

Omsorgsnämndens ordförande Anita Nordströms anförande i budgetdebatten i kommunfullmäktige i Borlänge i november hade ett märkligt perspektiv. Jag, och flera med mig, hade varit intresserade av att höra nämndsordföranden tala om vad som skulle bli bättre för den enskilde Borlängebon som tar del av äldreomsorgen.

Vi fick höra att omsorgsnämnden skulle få 43 miljoner extra. Vilket låter bra.

Annons

Under hennes tio minuter långa anförande så fick vi lyssnare ta del av en lång harang om vilka som skulle anställas och vad man skapat för uppgifter åt dessa. Tyvärr så redogjorde inte Nordström på vilket sätt det skulle innebära en förbättring för den enskilde Borlängebon. Hennes fokus ligger i sin helhet på ett personalperspektiv.

Annons

Är det verkligen det som omsorgsnämndens ordförande ska prioritera? Är det inte omsorgen om den vårdemottagande Borlängebon, som ska ha högsta prioritet i omsorgsnämnden. Det som helt lyste med sin frånvaro i Nordströms anförande var ordet kvalité i omsorgen. Kvalité för vårdtagaren och förbättringar för denne.

I stället rabblades 14 olika personalåtgärder upp av Nordström. Vem är omsorgsnämnden i Borlänge till för, de anställda eller för vårdtagarna?

Vårdkvalité

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy