Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Mora

Insändare
Lär er av klocktillverkarna

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Biltillverkare. ta efter klockmakarna, uppmanar insändarskribenten. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Bild: TT

Annons

Klockor - vilka underverk. Man drar upp dom och så går och går dom. Pappan ger sin son en klocka när sonen börjar första klass. Många år senare har samme son, nu en äldre man samma klocka på sin handled och den går och går.

Om biltillverkarna hade tagit efter klockmakarna ändå, då skulle vi kanske ha bilar som gick att dra upp med en enkel mekanik. Sedan bara starta bilen och åka.

Annons

Tog biltillverkarna sedan också efter klocktillverkarnas geniala självuppdragande klockor som drar upp sig genom armens rörelse så skulle bilarna när dom kördes, av skakningarna ladda sig själva.

Annons

Minns var ni hörde detta först.

Presenterar jag något som är för genialt, något som funnits där framför uppfinnarnas näsor hela tiden men inte blivit av men som fungerar så bra i armbandsur. Självuppdragande, skulle verkligen inte detta kunna omsättas till en fungerande självuppdragande bi.

Fantasi och snille och ett Nobelpris.

Sven Lind

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy