Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Borlänge

Insändare
Det saknas energi och vilja till förändring i Borlänge

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Faksimil: Borlänge Tidning 2 oktober 2021. Foto: Johnny Fredborg

Annons

Läste Sofie Wiklund intressanta lördags krönika den 2 oktober. Hon pekar på viktiga och strukturella förändringar, som behövs för att Borlänge kommunen ska klara framtida utmaningar.

Arbetsrätten är tydligen i nuläget en bromskloss. Det är absurt att skydda anställda, som är högst olämpliga och inte klarar  arbetsuppgifter eller uppvisar illojalt beteende mot arbetsgivaren.

Annons

Kommunen måste också bli bättre på att anställa  personal med rätt kompetens och inställning. Vid anställning av högre chefstjänster bör kontrakt gälla.

Annons

Kommunledningen saknar energi och vilja till förändringar. Det finns en effektivitetspotential, som skulle gynna borlängeborna, locka nyetableringar av företag och öka inflyttningen. Jag tycker kommunen ska projektet anställa Sofie. Hon har rätt kompetens är målinriktad, kan driva ett nödvändigt förändringsarbete och uppnå resultat.

Lasse

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy