Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Biocirkusen i Ludvika kostade en halv miljon

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Lars Handegard(V) vill skrota LKFAB.

Bild: Torbjörn Granling

Annons

Förra sommaren meddelade Ingvar Henriksson (S) att festsalen i Folkets hus skulle bli biograf. Detta trots att varken den ansvariga kultur- och fritidsnämnden eller kommunfastigheters styrelse fattat några sådana beslut. Undertecknad anklagade Henriksson för pampfasoner, när man fattar den här typen av beslut utan att följa de demokratiska beslutsprocesser som gäller i en kommun. Inte heller hade man haft någon som helst dialog med berörda föreningar.

Annons

Annons

Kritiken från bland andra PRO och Dans och Folkton blev hård och efter en tid skrotades projektet. Nu vet vi att prislappen för detta fiasko landade på en halv miljon kronor. Kostnader för arkitekter och konsulter. Det är inte rimligt att kommunalråden och ordföranden i fastighetsbolaget på eget bevåg kan fatta beslut som resulterar i stora kostnader för skattebetalarna.

Otydlighet och informella beslutsgångar har blivit resultatet av en bolagiserad fastighetsförvaltning. Det är hög tid att överväga att skrota LKFAB och istället återföra förvaltning och ägande av fastigheterna till kommunen.

Lars Handegard, Oppositionsråd, Vänsterpartiet

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy