Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Falun

Insändare
Hur rekryterar Falun förskolechefer?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Det anmärkningsvärda är att många av de här så kallade cheferna inte har någon som helst koll på de lagar som styr arbetslivet i Sverige." Det skriver signaturen KJ.

Bild: TT

Annons

Det här är ett öppet brev till Falu kommun, angående rekrytering till förskolechefer.

Det verkar som att man prioriterar människor som inte längre har någon lust att jobba i barngrupp och hellre vill sitta på kontor och vara icke närvarande i verksamheten. Kanske har något att göra med en högre lön. Det må så vara.

Det anmärkningsvärda är att många av de här så kallade cheferna inte har någon som helst koll på de lagar som styr arbetslivet i Sverige. Arbetsmiljölagen. I många fall får den eller de i personalen som i vissa fall är drabbande där lagen måste tas i bruk (skyddsombuden har i de flesta fall ingen koll) själva upplysa deras ansvariga chef om vad som gäller.

Annons

Annons

Är det den nivån Falu kommun vill ha på sina styrande underchefer?

När man är chef ger man stöd för verksamheten, ger personalen riktlinjer för att komma framåt. Man sitter inte på möten med 20 personer och frågar: Hur vill ni jobba? Det är du som chef som lägger riktlinjer, och du tror på den linje du har lagt upp.

Tilläggas ska att det finns många fantastiska chefer inom förskolan, som har fattat sin roll och verkligen tar sin roll på allvar. Och inte tycker att det viktiga är att åka på konferens och slippa verksamheten (barnen).

KJ

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy