Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Mora

Insändare
Fel att skuldbelägga föräldrarna för barns psykiska sjukdomar

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Arne Pettersson kritiserar regionrådet Birgitta Sacrédeus.

Bild: Stefan Rämgård-Östlund, Arkivbild

Annons

Jag lyssnade på debatten om ”Barn-och ungdomspsykiatrin” i länet. Att partierna har olika förslag till lösningar är vanligt.

Det är många som minns denna debatt och ringer och gråter och är förtvivlade. De kan inte glömma hur orden som sades där kom att såra dem djupt.

Att i en offentlig debatt klart och tydligt anklaga föräldrarna till barn och ungdomar ,att den psykiska ohälsan i samhället bland barn och unga beror på bristande kärlek från deras föräldrar är fasansfullt att höra politikern säga.

Annons

Annons

Vi som är nära dessa föräldrar vet att de varje dag kämpar för sina barn. De kan ha olika diagnoser ADHD, Downs syndrom, autism eller annan funktionsvariation.

Föräldrarna stöttar sina barn .Hanterar mobbarna, samtal med skolan och vården. Ängslan finns alltid. De gör allt som går för sina barn. Att ha barn/ungdom med funktionsvariation är ett arbete som engagerar hela familjen på dygnets alla timmar. Att då få höra från en talarstol i Regionfullmäktige i Dalarna och skuldbelägga föräldrarna att de inte ger sina barn tillräckligt med kärlek är det i särklass sämsta argument som någon har använt på ett fullmäktigesammanträde i Dalarna de senaste 40 åren.

Att detta uttalande kommer från en ledamot i Kristdemokratiska partiet KD, är förvånansvärt. Med kristna värderingar som innebär bland annat att ställa upp för och försvara dem som är svagast och mest utsatta.

Från en ledamot som dessutom är gymnasielärare, där man träffar elever och föräldrar. Och dessutom varit ledamot i socialnämnd. Ofattbart men tydligt verkligt.

Namnet på den ledamot som gjorde detta förvånande och märkliga uttalande är Birgitta Sacredeus (KD) från Mora.

Det är många av som är föräldrar till barn/ungdomar som har olika utmaningar och neuropsykiatriska diagnoser och de ställer sig frågan hur skall de bete sig? De känner sig hjälplösa. De känner att de har utsatts för vuxenmobbning. En del har ställt frågan får man säga vad som helst på ett sammanträde i Regionfullmäktige i Dalarna.

Arne Pettersson, tidigare ledamot (S) i Landstinget Dalarna

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy