Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Falun

Insändare
Ta inte fram adventsljusstaken för tidigt

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

”Det är inte särskilt svårt att lista ut att adventsljusstakarna ska tas fram på ADVENT, inte vilken valfri dag som helst.” Det skriver signaturen Behärskat upprörd.

Bild: TT

Annons

Varje år väcks min ilska när affärerna fylls med julens utbud redan under sensommaren, varje år grubblar jag irriterat över hur tidigt julbelysningen ska tändas i stan och varje år fasas jag över adventsljusstakarna som tänds i fönstren långt innan advent.

I år är min ilska delad med uppgivenhet och ledsamhet över att julen som högtid inte bevaras och tas om hand på det sätt som den förtjänar, med aktsamhet och respekt.

Annons

Annons

Julen som högtid är en del av vår gemensamma tradition och bör värnas om, inte tas för given och smetas ut som om den inte betyder något alls!

Julen är inte en känsla eller en årstid, det är fastställda datum i vår kalender och advent firas i väntan på julen (finns också i kalendern, tro det eller ej!).

Det är inte särskilt svårt att lista ut att adventsljusstakarna ska tas fram på ADVENT, inte vilken valfri dag som helst.

Precis som att julsakerna tas fram till jul. Enkelt! Låt var sak ha sin tid, invänta julen och fira den storslaget när den väl är här.

Behärskat upprörd

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy