Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Byggplanerna i Ornäs

Insändare
Ornäs hamn går samma öde till mötes som hamnen i Västerås

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Lillåudden Västerås, bron från Östra hamnen till Lillåudden.

Bild: Magnus Östin, Arkivbild

Annons

När flocken vill ha mer plats breder de gärna ut sig i småbåtshamnar. Så skedde på Lilla Essingen under 00-talet som var framlidne Charlie Normans hemvist efter ungdomsåren i Dalarna och Ludvika. Tidigare hade gamla Primus-fabriken efter stora protester smulats ner för att ge plats åt Essingebron så att bara den gamla bruna stenbyggnaden som inrymde Riksrevisionsverket och DAFA fanns kvar på norra sidan och Electroluxfabriken på den södra sidan av den nya bron. Med hjälp av hydraulhammare och betongsaxar maldes sedan LUX-fabriken ner i ett jättelikt dammoln utan miljöprotester under tre år så att småbåtshamnen Arkviken och det stora båtlivet där nästan helt försvann.

Annons

Annons

Östra hamnen Västerås

Bild: Arkivbild, Yngve Fredriksson

På liknande sätt har båtlivet utarmats i Västerås på Öster Mälarstrand när flocken med stöd av oförstående politiker skall utökas för mer skatteintäkter. Resultatet i båda fallen har blivit att fula tättbyggda betongkolosser har uppförts. Bostäder på själva stränderna är tyvärr idag ett måste i de flesta av landets kommuner.

Att Ornäsborna nu protesterar är det lätt att förstå. Så skedde både på Lilla Essingen men framför allt på Viksäng i Västerås nära det nu försvunna båtlivet på land. Tyvärr blir slutsatsen av dessa tidigare intrång av flocken att kommunerna drar nästan alltid det längsta strået. Därför kommer troligtvis Borlänge kommun precis som andra kommuner efter överklaganden att fullständigt skita i både miljön och Ornäs befolknings protester.

Besviken Pensionär

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy