Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Insändare
Råd till en riskkapitalist som ska starta skola eller förskola

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Skapa en 'air' av medelklass." Det är ett av signaturen Jörgens råd till en riskkapitalist som ska starta skola eller förskola.

Bild: TT

Annons

Anställ så lite personal ni kan, gärna med låg utbildning så inte kostnaderna blir för stora.

Alla grupper kan göras lite större, snåla på dyrt material. Undvik kostnader för skolgårdar, skolbibliotek, slöjdrum och stora dyra lokaler.

Förmedla diskret att era resurser inte i någon större grad räcker till specialpedagoger. Då slipper ni en del ungar. Har ni kö till din skola är det ju ingen som riktigt vet vem ni väljer...

Annons

Annons

Skapa en ”air” av medelklass. Välutbildade föräldrar lägger ju gärna ned tid för att stötta sina barn. De tycker det är tryggt att kunna prata mopedbil med likasinnade. ”Hyreshusungarna” är inte dumma. De känner direkt att de inte passar in bland dyra märkeskläder och ett språk de inte känner igen.

Lägg gärna skolan så att man måste skjutsa med bil, då når du mera flexibla föräldrar.

Att nyinflyttade flyktingar, låginkomsttagare, människor med sociala och psykiska problem då skulle välja er är väl lika troligt som att de skulle flyga till månen.

Skapa gärna kontakter med de borgerliga partierna och tidningarna i din närhet. Lite stöttning i pressen skadar ju aldrig.

Öva upp en oförstående min när ordet segregation nämns.

Klagar någon på er vinst, kan ni ju alltid framhålla era goda resultat och er stora effektivitet.

Jörgen

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy