Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Falun

Debatt
Gustafsson (C): Stoppa socialismen i välfärden

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Falupolitikern Jonas Gustafsson (C) reagerar på Magdalena Anderssons tal efter att hon valts till ny partiordförande för Socialdemokraterna.

Bild: TT

Annons

Jag lyssnade på Magdalena Anderssons installationstal när hon valts till ny partiordförande för Socialdemokraterna. Jag har tidigare känt att det skulle innebära ett lyft för svensk politik om man jämför med den tidigare partiledaren, men jag måste säga att jag blivit djupt oroad.

Det jag tänker på främst är det avsnitt i talet där hon uttryckte sin syn på vinster i välfärden. Hon avslutade det avsnittet med orden: ”Vi måste återta kontrollen!”

För mig som funktionshindrad känns detta väldigt obehagligt. Jag använder personlig assistans och anlitar ett mycket väl fungerande privat assistansbolag. De allra flesta assistansberättigade i Falun använder just privata assistanssamordnare, och kundnöjdheten överlag är mycket god.

Annons

Just friheten att själv kunna välja hur just jag vill ha min personliga assistans ordnad gör mig delaktig i vår gemensamma liberala demokrati. Det fina med detta valfrihetssystem är att om jag inte skulle vara nöjd så tar jag bara mina beviljade assistanspengar och går till en annan samordnare.

Annons

Jag skulle aldrig för mitt liv vilja byta den mångfald, valfrihet och goda kvalitet som präglas i välfärdsföretag mot att bli kontrollerad av Magdalena Andersson och hennes gäng.

Historien har alltför många gånger visat vad socialdemokratisk kontroll innebär för människor som inte passar in i mallen.

Historien har alltför många gånger visat vad socialdemokratisk kontroll innebär för människor som inte passar in i mallen. Tvångssteriliseringar, kontrollerad abortlagstiftning, institutionaliseringar tillhör den socialdemokratiska historien. En historia som upprepar sig med ständiga försök att nedmontera den liberala frihetsreformen LSS och vidmakthålla generaliserande nedvärderingar där jag inte ses som individ utan automatiskt som en ”samhällets svagaste”.

Jag möter dagligen dessa nedvärderande attityder och en av det främsta anledningarna till att jag engagerade mig politiskt var för att liberalisera människors attityder, att tillvarata varje människas inneboende kraft i stället för att tillbedja en överhet.

Jonas Gustafsson, Centerpartiet Falun.

Bild: Privat

Efter fyra år i kommunpolitiken i Falun har jag insett den ständiga strävan det innebär att verka för ett medmänskligt och fritt samhälle, och med en ny styrman vid rodret i Sveriges största parti behövs det ännu mer, även på nationell nivå.

Vi behöver stoppa socialismen i välfärden för att återfå friheten!

Jonas Gustafsson (C), Centerpartiet Falun

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy