Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Insändare
Varför jagar Sveriges Radio ”klick”?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Inte visste jag att public services uppdrag var att få så många 'klick' som möjligt för sina sändningar" skriver Bengt Bäcke.

Bild: TT

Annons

Synskadades Riksförbund Dalarna har under en längre tid arbetat för att Sveriges Radio (P4-kanalerna och Sportradion) skulle behålla SHL- och Allsvenskamatcherna via SR-appen. Tyvärr drog Sportradion in pengarna till P4-kanalerna för webbradiosändningarna vilket ledde till att alla kanaler utom P4 Kalmar har slutat att sända sina lokalmatcher.

En av Sveriges Radios anledningar var att det var för få lyssnare...

Annons

Annons

Inte visste jag att public services uppdrag var att få så många ”klick” som möjligt för sina sändningar. Det trodde jag var de reklamfinansierade bolagens roll.

Att man dessutom inte förstår att en liten grupp, nämligen synskadade, inte har andra möjligheter att kunna följa sina favoritlag, då tv inte är ett alternativ då kommentatorerna utgår från att tittarna ser vad som händer i rutan.

Vi är få, men vi är inte ointresserade av att följa våra favoritlag. Heja P4 Kalmar, ni leder med 1–0.

Bengt Bäcke

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy