Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Minnesord: Orsas eldsjäl, Bror Nilsson

Orsaprofilen Bror Nilsson gick bort i dagarna.

Bild: Kenneth Westerlund

Annons

Fanns det en snöfläck, så nog var Bror där och provade att åka längdskidor. Bror växte upp i Stackmora i en syskonskara på fem stycken. Han var den yngste av dem, en man som åkt många Vasalopp och andra tävlingar.

Bror var chef på Orsa Besparingsskogs plantskola på Tallhed. Han brann verkligen för skidsporten och tränade de yngre. Var han inte uppe i berget vid elljusspåret så var han vid skidstadion i Grönklitt och ordnade tävlingar. Nu har de även byggt ett rullskidspår, under sommaren var det Orsakajt'n i alla olika klasser från löpning, cykel, och rullator på Lillåvallen.

Annons

Annons

Utöver allt detta hade han sin stuga i Vassjön och där var telemottagningen inte den bästa, så där kunde han göra det som han brann för: jakt med Finnspetsen. Älgjakten var först i Vålåsjön men senare i Lousmäki. Sonen Tim var med Bror på många av jakterna och nu ställer man sig frågan varför det skulle bli just han – han som ville hjälpa alla?

Det gör ont att mista vänner, de som berör. Inte bara jag, utan hela Orsa, vet vem Bror Nilsson är. Inget var omöjligt för honom, alltid la han ner tid på att Orsa SK skulle ge ungdomar bra möjligheter. Alla skulle ha möjlighet att bli en i gänget. Det kommer att ta sin tid innan alla vi förstår att Bror inte finns med oss längre. Men Bror: Om du läser det här, då ska du veta att du fattas oss alla. Ingen kan ta din plats.

Vänligen, Ronny Backäng

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy