Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Falun

Debatt
KD: Falun borde satsa på elevhälsa online

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

"Den som behöver hjälp ska inte behöva vänta i dagar eller veckor. Det krävs snabba insatser när en elev söker hjälp och stöd." Det skriver KD-politikerna i Falun.

Bild: TT

Annons

Elever som mår bra lär sig bättre. Dessvärre har den psykiska ohälsan hos unga ökat under en lång tid. Elevhälsan måste därför rustas för att långsiktigt kunna möta och stödja barn och unga med psykisk ohälsa. Likvärdigheten mellan skolor behöver även stärkas för att kunna möta eleverna i deras behov, såväl gällande undervisning som i elevhälsovården.

Annons

Skolsköterska, skolläkare, kuratorer och skolpsykologer behöver finnas ute i verksamheterna men även vara tillgängliga för alla elever i kommunen på likvärdiga villkor. Den som behöver hjälp ska inte behöva vänta i dagar eller veckor. Det krävs snabba insatser när en elev söker hjälp och stöd.

Annons

Vi vill införa en elevhälsogaranti som innebär att en elev ska kunna komma i kontakt med elevhälsan inom ett dygn.

En digital elevhälsa är betydligt mer lättillgänglig även när undervisningen sker på plats.

En digital elevhälsa är betydligt mer lättillgänglig även när undervisningen sker på plats. Detta har införts i Norrtälje kommun. Först som ett stöd till eleverna när de var tvingade till distansundervisning. Men tjänsten fungerade så bra att den permanenterades nu under hösten.

Med onlinetjänsten får eleverna som hör av sig återkoppling direkt. Varje kontakt via webb, telefon eller fysiskt besök behandlas som om någon elev knackar oanmält på skolsköterskans eller skolkuratorns dörr. Samma lagar och regler gäller. Den enda skillnaden är att alla kommunens samlade resurser i form av elevhälsa kan användas och ge en ökad tillgänglighet för alla kommunens elever.

Kristdemokraterna vill att Falu kommun inför elevhälsa online, för ökad tillgänglighet och ökad likvärdighet för alla kommunens skolor.

Elin Borglund (KD)

Mia-Maja Gustavsson (KD)

Roger Westlund (KD)

Fredrik Ernlund (KD)

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy