Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Minnesord: Vi minns Bror Nilsson, vi sörjer och saknar honom

Bror Nilsson.

Bild: Katarina Cham Sjödén

Annons

Med stor chock, sorg och saknad har vi förstått att vi inte längre har ”stöttepelaren”, ledaren, vännen, tränings- och tävlingskamraten Bror Nilsson bland oss längre. Hastigt och chockartat har han ”ryckts ifrån oss” alldeles för tidigt. ”Mitt i steget” (under ett träningspass) lämnar han oss och det är oerhört svårt att ta till sig.

Han har ”alltid funnits där” för sitt älskade Orsa SK till enorm nytta och glädje för längdskidsporten (lokalt, regionalt och nationellt). Hans insatser som ledare har absolut varit till enorm nytta direkt och indirekt för Orsa SK, Orsa IF, Orsa kommun, Orsa Grönklitt, Skid-Sverige regionalt och nationellt. Han var också engagerad i andra föreningar och aktiviteter.

Annons

Annons

Han var en ytterst kompetent, naturlig och ”självklar” ledare i så många olika sammanhang och sporter. Han sällar sig utan minsta tvekan till kretsen av stora och betydelsefulla ledargestalter inom längdskidsporten i Dalarna och i Sverige. Hans betydelse för skapande och utveckling av stora och viktiga arrangemang kan inte nog understrykas. Både elit- och breddidrott var viktiga för Bror. För honom var det viktigt att ge såväl elit- som motionsidrottare möjligheter att utöva sina sporter under bästa möjliga förutsättningar (kvalitetsarrangemang).

Ingenting var omöjligt för Bror Nilsson. Bror var en genuin ”möjliggörare”. Vi minns honom som den trygga, lugna och stöttande tävlingsledaren för de traditionsrika arrangemangen Orsa Kajt ́n (med Orsa Bajk ́n), Orsa Grönklitt Ski Maraton, Grönklittsjakten och åtskilliga andra arrangemang. Han var anspråkslös och gjorde gärna sina insatser ”bakom kulisserna”, men han var också en mycket god ”ambassadör” och talesman för Orsa SK.

Vi minns honom också som den kompetenta och ”dubbelarbetande plantskolechefen” (dels Orsa Besparingsskogs plantskola, dels Orsa SK:s ”plantskola” för skidungdomar). Vi som haft förmånen att arbeta ideellt tillsammans med honom har uppskattat hans vänskap, hans entusiasm, hans vilja och förmåga att ”lyfta oss” och bekräfta oss i våra sysslor. Han var mån om oss och ställde upp.

Skid-Sverige har förlorat en stor och viktig ledare. Bror lämnar ett stort tomrum. Våra tankar går till hans efterlevande och vi önskar innerligt att Bror Nilsson får vila i frid.

Vännerna i Orsa SK

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy