Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Läsartext
Minnesgudstjänst med ljuständning i Lumshedens kapell

Som traditionen varit de senaste åren firas alltid minnesgudstjänsten med ljuständning för dem som avlidit det senaste året i Lumshedens kapell kvällen innan Alla Helgons dag.

Detta är en läsartext.

Det lilla kapellet i Lumsheden var välbesökt denna afton. Diakon Emelie Kjellgren och komminister Fredrik Linder. Foto: Walters Börje Edénius

Annons

Lumsheden tillhör Svärdsjö och är beläget inte långt från Gästrikegränsen. Där finns såväl ett kapell och en kyrkogård med minneslund. Komminister Fredrik Linder och diakon Emelie Kjellgren tjänstgjorde och bland annat läste upp namnen på de åtta personer med anknytning till Lumsheden som avlidit.

Kyrkvärden Ingrid Hellbom tände ljusen. Som avslutning sjöng Ingrid Hellbom ”Jag ska gå genom tysta skyar”. Vid orgeln tjänstgjorde Walters Börje och vaktmästare var Nils-Erik Eriksson. Detta var Ingrids sista uppdrag som kyrkvärd i Lumsheden. Hon har haft denna hedersvärda tjänst i 30 år. Efteråt inbjöd Bygdegårdsföreningen på kyrkkaffe i Åsgården.

Annons

Kyrkvärd Ingrid Hellbom tände ljusen, såsom hon gjort i 30 år. Nu tänker hon sluta denna uppgift. Foto: Walters Börje Edénius

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy