Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Debatt
Ericson (S): Barnmorskor flyr Region Stockholm – lär er av det, dalapolitiker

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Region Dalarnas politiker Ulf Berg (M) och Sofia Jarl (C) borde ta lärdom av sina "partikamraters misslyckade stora privatiseringar i Stockholm", tycker Dan Ericson (S).

Bild: TT

Annons

Berg (M) och Jarl (C) är tydligen uppslukade av privatiseringsivern. Tag lärdom av era partikamraters misslyckade stora privatiseringar i Stockholm.

Det var sorgligt, ja nästan skrämmande att höra M-borgarrådet stå i tv och svamla om det som händer i Region Stockholm. Vårdpersonalen som drabbas vet var felet ligger. De går ut i dagspressen och uppmanar Svenonius att sluta sälja ut vården till privata kapitalister, som helt klart dränerar regionens kassa.

Annons

Annons

Det är helt klart att Region Dalarna är med oförminskad fart på väg i samma riktning. Det är förvånande att de övriga partierna i majoriteten går med på alla privatiseringsförslag. Är det känslan av att ha makt som är drivkraften?

Det är våra pengar som regionen frikostigt delar ut till privata aktörer, de är fullt medvetna om att dessa företag ska gå med vinst och den tas av våra skatter. Alltså blir det mindre kvar till vård och därmed sämre vård, såväl hos de privata, som i regionen.

Våra pengar ska gå till vård i regionens regi och inget annat.

Det är ett år till valet, följ med vad som händer i Region Dalarna. Rösta bort kapitalistgynnarna och stöd S, det parti som står på löntagarsidan och som vill att vården ska skötas av regionens valda politiker och inte av vinstjagande kapitalister.

Dan Ericson (S)

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy