Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Insändare
Privata vårdappar hänvisar patienter till oss på vårdcentralen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Nu ringer fler för att man har varit i kontakt med en privat vårdapp, men blivit hänvisad till sin vårdcentral då problemet inte kunde lösas över telefon." Det skriver signaturen "Sköterska i primärvården".

Bild: TT

Annons

Jag läste artikeln om miljonnotan för privat appvård.

När jag passerar busskuren till jobbet ser jag reklam för en privat vårdapp. Enkelt att få kontakt, alltid tillgänglig. Låter bra, hjälp finns när man behöver den. Eller?

Annons

I dag, som så många gånger tidigare, ringer det på telefonen. Jag sitter och tar samtal i telefonrådgivningen. Tidigare, för något år sedan, kunde det vara så att personen som ringer har varit i kontakt med sjukvårdsupplysningen (1177).

Annons

I dag är det inte alltid så, nu ringer fler för att man har varit i kontakt med en privat vårdapp, men blivit hänvisad till sin vårdcentral då problemet inte kunde lösas över telefon. Då de privata vårdapparna blir populärare så blir det naturligtvis också så att man hänvisar till den listade vårdcentralen oftare.

Tråkigt nog blir kostnaden onödig. Personen i fråga får inte den hjälp hen hoppats på. Notan hamnar hos den vårdcentral som har patienten på sin lista, utomlänsersättning. Den kostnaden står vi skattebetalare för.

Om vårdcentralen önskar ta del av hur privata vårdappar bedömt ärendet så är det inte möjligt. Vi förlitar oss blint på att ett företaget gör ”jobbet” bra och betalar.

Sofi Jarl (C) menar i Falu-Kuriren den 2/11 att privata vårdappar är ett bra incitament för utveckling.

Ja något måste vi nog hitta på. Om det kostar så många miljoner för regionen så är det svårt att först varför inte Region Dalarna satsar mer på marknadsföring. Visste du att vårdappen ”Min vård” finns?

Sköterska i primärvården

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy