Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Smedjebacken

Insändare
Arbetskläder till förskolepersonal - varför rapporterar ni som ni gör?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Helena Wrete

Annons

Hur kan en tidning tycka att det är så stort att personalen inom barnomsorgen i Smedjebacken ska få arbetskläder? Andra arbetsgrupper fick arbetskläder på 50-talet. Det vore bättre att vända på det hela och fråga sig varför personalen inte fått arbetskläder tidigare? Sedan detta med att alla barn ska kunna vara med i verksamheten.. så urbota dumt skrivet. Är inte det en självklarhet? Men får man verkligen peka ut barn i Sverige idag på detta vis så som det är tänkt...köpa in kläder till barnen för att inte föräldrarna har råd. Vi har ett annat socialsystem som sköter sådana saker.

Annons

Annons

Jag förstår att tanken är god men det blir så fel, så fel. Barn ska inte behöva känna sig fattiga. Förskolan ska framför allt inte belysa barnens fattigdom. Personalen måste bli bättre på att larma innan barn har det så dåligt så de inte kan vara med i den dagliga verksamheter. Tanken med dessa kläder kan väl ändå inte vara att slarviga föräldrar ska slippa ifrån sitt ansvar för omsorgen till sitt barn. Det ska bli minskat antalet i barngrupperna med ett barn....det är ju bra för då hinner personalen tvätta, stryka och laga kläder. Undrar om någon pedagog gått i skolan tre år för att sköta det.

Morkullan

Svar direkt från Fredrika Hillervik, chefredaktör Nya Ludvika Tidning:

Vi lägger i vår text ingen värdering i om det är rätt eller fel av Smedjebackens kommun att göra "klädsatsningen". Vi berättar objektivt att man beslutar att avsätta pengar för just detta. Och låter politikerna svara med sina egna ord på varför man gör satsningen. Vi vet att ämnet engagerar både de som jobbar inom förskolan och de som har sina barn där så det känns som en relevant rapportering. Vad till exempel förskolepersonal tycker om det här är också relevant och det är en uppföljning vi ämnar att göra på vår artikel. Då kan perspektivet eventuellt komma att vändas på det sätt du lyfter i din insändare. Beroende på vad svaren blir från de inblandade. Hoppas du fått svar på dina frågor.

Fredrika Hillervik, Nya Ludvika tidning

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy