Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Kärleksfull och trogen vän – minnesord över Margaretha Lundin

Margaretha Lundin, Mockfjärd, var en kärleksfull och trogen vän sedan drygt 50 år.

Så mycket vi fick uppleva tillsammans under åren. Semestrar, fester och utflykter, myskvällar i Sähl med brasa och petterkaffe, kräftfiske i Nås och bärplockning med matsäck.

Den första utlandsresan för oss var som ett helt äventyr. Parga, pärlan på grekiska fastlandet som Margareta hittade, blev vårt resmål mer än en gång.

Vi minns all den goda maten hon lagade och bjöd på, de fina tårtorna och bakverken och allt godis och knäck som hon älskvärt delade med sig av till vänner och föreningarnas lotterier och auktioner.

Annons

Annons

Hennes flinka fingrar skapade de vackraste broderier, hon vävde gardiner, dukar, mattor och färgglada stickade alster till de sina. Margareta hade det så fint, omgav sig med minnen och vackra gamla ting, som alla de fina skira kaffekopparna och kannorna hon samlade på.

Perioder av sjukdom har gjort att träffarna ibland blev glesa, men ”vi vet var vi har varandra vi” brukade vi säga när vi pratade i telefon. Vi delade förtroenden som bara var våra och så olika vi var, så lika var vi i mycket.

Glädje och sorg har vi delat.

Solbritt Mellembråten

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy