Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ludvika

En skogskarl och speleman har gått ur tiden - minnesord för Tage Eriksson

Efter en tids sjukdom har Tage Eriksson, Östanbjörka, Grangärde lämnat jordelivet.

Tage Eriksson

Annons

Det är en stor förlust för oss som stod honom nära. Ända sedan min syster Kerstin presenterade Tage för mig och övriga familjen uppe i Kyrktåsjö för 70 år sedan, har han varit en mycket kär vän – och kompis. Vi var oerhört förväntansfulla och spända inför besöket. ”Vem skulle väl vara bra nog för vår älskade storasyster” resonerade jag och min bror.

Annons

Men, Tage vann omedelbart min och Boos beundran och kärlek! För oss var han allvetande och hans humor gränslös. Vid en fisketur på det björnrika Tåsjöberget, väcktes vi en tidig morgon av ett skrik. Någon hade vaknat och sett siluetten av stora björnlabbar mot tälttaket! Tage hade på kvällen lagt sina fuktiga strumpor på tork! Men, vi såg faktiskt färsk björnspillning någon dag senare!

Annons

Sannolikt var det Tages målande jakt-och fiskehistorier, som gjorde att även jag blev en nörd vad gäller jakt och fiske. Det har blivit många gemensamma fisketurer och jaktdagar genom åren. Tage och Kerstins alltid öppna och välkomnande hem i Östanbjörka, bidrog starkt till att min familj efter några år flyttade efter till Dalarna. När min mor avled på 70-talet, blev Östanbjörka lite av släktens samlingspunkt – ett andra hem för oss alla.

Först på senare år började Tage använda handklaveret igen. Det gjorde honom ung på nytt och stunderna med spelmännen blev mycket värdefulla för Tage och Kerstin var ofta flitig med filmkameran.

Inget blir sig likt utan Tage, men låt oss som stod honom nära minnas honom som den gemytliga kraftkarl han var och tillsammans gå vidare. Kerstin har både vilja och energi för många glädjefyllda år – både för sig själv och oss! Jag önskar Tage vila i frid och Kerstin många givande år.

Anton Sandström

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy