Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Läsartext
Zoomkonsert ”IRL” med Svärdsjö kyrkokör

På söndagen höll Svärdsjö kyrkokör en sångstund från vårens och sommarens zoomövningar då det inte gick att öva IRL (i riktiga livet).

Detta är en läsartext.

Svärdsjö kyrkokör med solisten Halvars Lena Hedman längst fram till höger, vid pianot Walters Börje. Foto: Sören Jonsson

Annons

Körens medlemmar övade under våren och sommaren vid sina datorer och Walters Börje sjöng sångstämmorna från sin dator, men kunde inte höra körens sång men tvärtom.

Desto mer spännande att sedan träffas och sjunga alla sånger då man fick sitta i samma rum. Kören bjöd på ett skiftande program som inleddes med två hymner av Beethoven och Skåden liljorna av Gustaf Nordqvist. Sedan tre sånger ur ”Såsom i himmelen”.

Annons

Annons

Halvars Lena Hedman var solist i bland annat Lenas sång. Kyrkvärden Hermine von Schéele läste texter och kyrkoherde Kalle Bengtz höll en betraktelse samt tackade kören för en fin konsert. Programmet fortsatte med sången Ecce homo, mest känd som signaturmelodin till serien om Mr Bean av Goodall. Som avslutning sjöngs Vänskap och extra nummer efter blomsterutdelning, Py Bäckmans melodiösa Kärleken och livet, där även Lena var solist. Kören leddes av Walters Börje och ljud och ljus sköttes av Henrik Murmester. Ett 70-tal besökare kom till musikstunden.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy