Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ludvika

Hon njöt av barn och barnbarn - minnesord över Margareta Östh

Bild: Privat

Annons

Vår kära älskade mamma!

Nu har hennes vandring hos oss slutat och vi saknar vår enormt fina underbara mamma. Hennes kärleksfullhet, livsglädje och omtanke påminner oss om henne nu och för evigt. Hennes glada humör och uppmuntrande ord följer oss genom livet.

I Linsell, Härjedalen bodde vår mamma Margareta under sina första år tillsammans med sina föräldrar Annie och Walter samt storebror Tord. Hon påbörjade sin skolgång i Gävle där pappa Walter fick arbete på Gefle Fisk. Som 11-åring flyttade Margareta sedan till släktingar i Jättendal för att gå i läroverket i Hudiksvall.

Annons

Annons

Efter studenten och vikariat som lärare började Margareta på lärarseminariet i Härnösand och där träffade hon sedan sin blivande make Gunnar som är pappa till Jonas. Gunnar gick bort alldeles för tidigt och sorgen och saknade var stor.

Efter några år träffade Margareta en charmig man vid namn Göran som också arbetade på Västra skolan i Grängesberg. Kärlek uppstod och de fick dottern Annika tillsammans. De hade ett aktivt och kärleksfullt liv och hade genom åren många trevliga stunder med familj, släkt och vänner. Margareta trivdes väldigt bra som lärare med alla barn och uppskattade sina kollegor på Västra och Östra skolan. På sin lediga tid tyckte mamma om att umgås med familjen, delta i barnens aktiviteter och ha roligt med väninnor. Margareta tyckte mycket om att handarbeta men gillade även att bland annat spela tennis, åka skidor, promenera i skogen och njuta av solen både i Sverige och utomlands. Lyckan var stor när de älskade barnbarnen kom i tät följd; Rebecka, Ronja, Emilia, Cajsa och Elias.

Mamma sa ofta: ”Jag är så glad över mina barn och barnbarn” och ”Jag är så tacksam över att jag har er, underbart”.

Kära mamma Margareta hade en otrolig förmåga att njuta i vardagen och se lyckan ”i det lilla”. Mamma uppskattade våra mysiga stunder ”i gungan” på gården i Linsell, kortspelet kring köksbordet, utflykter med bil och promenader till Ljusnan. Vi är alla så glada över den fina och kärleksfulla tid som vi har haft tillsammans.

Vår mamma finns för alltid i våra hjärtan och hennes varma goa kramar och leenden glömmer vi aldrig. Så saknad av så många kära, mamma. Vi älskar dig. Barnen

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy