Annons

Annons

Läsartext
Två symfoniska konserter i Cassels till helgen

Kommande helg kommer den som gillar klassisk symfonisk musik att få sitt lystmäte med två konserter inom loppet av två dagar i Cassels konserthus i Grängesberg med Dalasinfoniettan och Bergslagens Kammarsymfoniker som intar scenen och presenterar var sin solist på fagott respektive oboe.

Detta är en läsartext.

Annons

Det börjar på fredag, den 15/10 klockan 19.00, med länets stolthet, Dalasinfoniettan i en konsert med benämningen Are & Anu.

Are står för Are Boen Lauritzen som är solist på fagott i en av tidernas mest populära fagottkonserter signerad Heito Villa-Lobos. Lauritzen är tillika medlem i sinfoniettan. Dirigent är unga Anu Tali. Övrig musik som spelas är Ten Secret Doors av Brita Byström och Felix Mendelsohns, Symfoni nr 4.

Bergslagens Kammarsymfoniker har under många år gett en årlig sommarkonsert i Cassels, som dock på grund av pandemin fått ställas in de två senaste åren. Men på söndag, 16 oktober, klockan 16.00 är det dags att framföra den inställda konserten från 2020 i Cassels. Ur programmet: G Verdi, Ouvertyr till Nabucco, R Strauss, Konsert för oboe och orkester, P Tjajkovskij, Symfoni nr 6 i h-moll Op. 74 ”Pathétigue”. Solist är Klara Borgqvist, oboe och dirigent är Staffan Mårtensson.

Annons

Till båda konserterna kan biljetter köpas på plats.

Dalasinfoniettans dirigent Anu Tali. Foto: Kaupo Kickas.

Annons

Klara Borgstedt solist i Bergslagens Kammarsymfoniker. Foto: Privat.

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy