Annons

Annons

Insändare
INSÄNDARE: Hur fungerar säkerheten när E16 är avstängd?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Omledningsvägarna går i en trafikmiljö med tät bebyggelse, många oskyddade trafikanter och cyklande skolbarn på väg till och från skolorna i Myrbacka och Skålö" skriver Roland Thorén.

Bild: Sven Thomsen, Arkivbild

Annons

Läste i Falu-Kuriren den 9/10 att Trafikverket kommer stänga av väg E16 utanför Dala-Järna den 11-15 oktober för trumbyte. Trafiken leds då om via väg 535 och 539 genom Nordanåker.

Enligt artikeln i Falu-Kuriren säger projektledaren att dessa vägar har sämre standard än E16, att det kan vara lite trångt på några partier men att vägen bara blir marginellt längre. För bilisterna blir det alltså enligt Trafikverkets projektledare inga större olägenheter.

Det blir det däremot för övriga trafikanter. E16 är starkt trafikerad med mycket långväga tung trafik och omledningsvägarna går i en trafikmiljö med tät bebyggelse, många oskyddade trafikanter och cyklande skolbarn på väg till och från skolorna i Myrbacka och Skålö.

Annons

Vidtar Trafikverket några tillfälliga trafiksäkerhetsåtgärder längs omledningsvägarna – hastighetsnedsättning till 30? Mobila hastighetskameror?

Annons

Roland Thorén, Nordanåker

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy