Annons

Annons

Insändare
INSÄNDARE: Är WBAB eller Gatukontoret skyldigt?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Promenaden tog mig en annan väg på måndagen. I Magnetbacken såg jag ett flertal dagvattenbrunnar med gallerbetäckningar täppta av kombinationen löv och sand. Efter att med foten sökt få bort löv och sand för en brunn infann sig farhågan att just den brunnen nog var helt fylld med sand. I en dagvattenbrunn längs Magnetgärdesvägen var en dagvattenbrunn vattenfylld upp till marknivå. Otillfredsställande status för dagvattensystem återfinns också på andra ställen på Högberget och dess närhet. Arbeten med Rv 50 gör att återkommande dagvattenproblem utefter Valhallavägen vid ”Café Siesta” inte syns. Motsvarande problem där Skolgatan möter Uppfartsvägen är dock tydligt så snart det regnar.

SMHI varnar allt oftare för skyfall. Det förefaller dock som om varken WBAB eller Gatukontoret vill känna ansvar för dagvattensystemet. Regn såsom i Gävle nyligen kan falla även i Ludvika.

Annons

Ludvikabo

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy