Annons

Annons

Insändare
INSÄNDARE MED SVAR DIREKT: Lite sans är på sin plats, Gabriel Ehrling Perers

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ledaren i Falu-Kuriren den 5 oktober, av Gabriel Ehrling Perers.

Annons

Vi läsare förstår om ni vill spänna muskler gentemot Dala-Demokraten. Men försök då hitta ett lämpligare tema än en kontroversiell konstnär som Lars Vilks.

Hans respektlösa rondellhundar uppskattas inte av majoriteten av dalfolket, det tror jag att jag kan lova dig. De flestas åsikter ligger nog i linje med de DD-journalister du refererar till. Att någonstans finns en gräns, även för åsikts- och yttrandefrihet.

Gabriel, du har tidigare hållit en god balans på din sida. Även gentemot dina motståndare. Det här känns som ett försök att överträffa din företrädare som politisk redaktör, Jens Runnberg, och hans lågvattenmärken.

L-H Peres (obunden)

-

Annons

SVAR DIREKT:

Ord (och konst!) kan göra ont. Och ska få göra det.

Det går att inom ramen för yttrandefriheten göra sig skyldig till brott, framför allt förtal. (Mycket kan sägas om den lagstiftningen, men det är en annan text.) Därtill finns inskränkningar när det gäller hets mot folkgrupp.

Annons

Men att staten ska begränsa tryck- och yttrandefrihet för saker som hädelse, "majestätsbrott" (den gamla dängan!) eller – som DD:s ledarskribent verka tycka – för att det kan reta främmande makt... Det är något helt annat. Det mörkret vill vi inte åter till.

Gabriel Ehrling Perers

Politisk redaktör

P.s. Jens Runnberg och jag har haft otroligt mycket roligt ihop, både i spalterna och på en och annan Falukrog. Han är en strålande redaktör, vass skribent och inte minst en fin vän. D.s.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy