Annons

Annons

Insändare
INSÄNDARE: Det verkar inte finnas någon logik i råden

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Alla borde väl följa råden för ovaccinerade så att smittspridningen avtar, tycker signaturen "Anonym usk". Foto: Stefan Hörberg/Rithuset

Bild: TT

Annons

Jag är utbildad undersköterska, är vaccinerad eller inte vaccinerad. Jag vill höja min röst även om jag vill vara anonym.

Sverige har öppnat upp. Det är fritt fram att röra sig fritt för de som är vaccinerade. Ovaccinerade däremot bör i fortsättningen undvika folksamlingar och nära kontakt med personer över 70 år och äldre och även personer i riskgrupp. Detta gäller inte för personer under 18 år eller de som av medicinska skäl inte kan vaccinera sig mot covid-19, står det.

Om dessa personer får röra sig fritt och skulle vara smittade, då smittar väl de lika mycket som en annan ovaccinerad eller vaccinerad person som är smittad? Vad säger Folkhälsomyndigheten angående detta?

Smittan är väl inte snällare mot vissa personer, väljer ut sina personer och kan inte heller veta om man är vaccinerad, 18 år eller 70 år eller i riskgrupp.

Annons

Alla borde väl följa råden så smittspridningen avtar. Det verkar inte finnas någon slags logik...

Om jag är vaccinerad så räknas jag som immun och kan efter den 29 september 2021 röra mig helt fritt. Jag kan som vaccinerad bli sjuk och sakna symptom och då även smitta äldre och de i riskgrupp?

Annons

Anonym usk

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy