Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Det ingår i puberteten att vara morgontrött – senarelägg skoldagen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: TT

Annons

Jag har väldigt svårt att sova på nätterna, ligger länge och vrider och vänder. Det händer ofta att jag tar igen mina sömntimmar på skolbänken.

Att börja klockan åtta på morgonen och gå till klockan fyra på eftermiddagen är väldigt slitsamt tycker jag och tror det finns många ungdomar som håller med mig i det här. Att hålla koncentrationen uppe i åtta timmar med lite sömn är väldigt svårt, speciellt när man inte får någon energi ifrån skolmaten eftersom maten inte brukar vara så frestande.

Annons

Annons

”Lägg undan mobilen på kvällen så somnar du”, de orden kommer ofta ifrån våra föräldrar och andra vuxna. Struntprat, tänker jag: bara för att er dygnsrytm är att somna klockan nio på kvällen och vakna klockan fem så behöver det inte betyda att det gäller alla individer på jorden.

Vi ungdomar har en speciell dygnsrytm, vi blir pigga på kvällen och trötta på morgonen. Det ingår liksom i puberteten. Så jag hade önskat att vi började lite senare på skoldagarna för att vi ska kunna prestera som ni vuxna vill att vi ska göra i skolan.

Trött skoltjej

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy