Annons

Annons

Insändare
Insändare: ”Kliv ut ur ert hat och njut av allt det vackra”

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Varg.

Bild: Johan Lundahl

Annons

Svar till Sven Olov Åsberg, Masen med flera likasinnade

I Sverige var vi förra året ca 10 350 000 invånare. Bland dessa finns det cirka 300 000 jägare spridda över landet. I insändarna som ni skriver får ni det att låta som om alla jägare och hela Sveriges landsbygds invånare tycker likadant som ni, och att det bara är myndigheterna som sätter krokben för era idéer. Om ni bara visste hur mycket fel ni har. Av 10,35 miljoner invånare så är det bara ca 2,9 procent som är jägare. Av dessa 2,9 procent är det ju bara en bråkdel som har samma åsikter som ni.

Jag anser att ni har blivit en extremistgrupp inom jägarkåren. Ni har tagit er rätten att göra er till talespersoner för alla jägare och för alla människor som bor och verkar på landsbygden. Ingenting kan vara mer fel än de åsikterna.

Annons

Om sådana här extremist åsikter börjar florera bland jägare så är det kanske dags för våra myndigheter att se över hela systemet med vilka som är lämpliga för att jaga, hur man ska få jaga och var det ska jagas i de svenska skogarna.

Annons

Hur kan man bli så hatisk mot ett djur? När vargarna är borta i eran värld, vem ska ni angripa då? Ska björnarna också bort? Lodjuren, är de också ett hot för er? Och efter det då, är det dags att rensa bort oliktänkande, obekväma människor?

Skogen finns till för alla och räcker till för alla, både människor och djur. Jag vistas orädd  i skogen dagligen. Jag njuter av vackra välskötta skogar och blir ledsen över skövlade skogar, kalhyggen, nedskräpning och rester efter dödade djur. Jag älskar skogens alla invånare och visar stor respekt för allt levande.

Kliv ut ur ert hat och njut av allt det vackra som finns omkring oss.

Älvdalsbo och kvinna utan vapen

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy