Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Läsartext
Samtalskväll: ”Hur har våra ungdomar klarat av pandemin?”

”Hur har våra ungdomar klarat av pandemin?” Det var temat vid söndagens samtalskväll i Mockfjärds Missionskyrka. Britt-Marie Laurell, kurator, familjerådgivare med mera från Siljansnäs, gav flera exempel från sina möten med ungdomar.

Detta är en läsartext.

Ingrid Sammils och Britt-Marie Laurell samtalar. Foto: Läsarbild

Annons

I början av pandemin var döden det stora samtalsämnet med rädsla bland ungdomarna att mor- och farföräldrar skulle dö. Senare kom restriktionerna vid gränsen mot Norge där flera föräldrar arbetade och rekommendationer att ej åka tåg och buss. Detta blev problem för de som hade en förälder på annan ort. För de nya högskolestuderande kom pandemin olämpligt då det infördes distansstudier och de unga blev isolerade i sitt boende som gjorde att de mådde väldigt dåligt. En del flyttade åter till föräldrahemmet.

Annons

Annons

Ungdomsgruppen AntonZ spelade och sjöng. Foto: Ingrid Sammils

Britt-Marie Laurell fastslog att det viktigaste var vuxenkontakter som samtalspartner. Odla goda relationer var budskapet som Britt-Marie skickade till alla åhörare i missionskyrkan och till alla som tittade på sociala medier. En ungdomsgrupp, AntonZ, även de från Siljansnäs, omramade programmet med sång och musik. Ingrid Sammils var samtalsledare.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy