Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Insändare
INSÄNDARE: Snälla, gör er av med fördomarna

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten berättar om hur hennes man upplevde en olustig poliskontroll.

Bild: TT

Annons

Vi äter tacos på fredagar. Betalar räkningar den 27:e. Vi äger en bostad och jobbar båda mer än heltid. Vi betalar skatt. Skillnaden mellan oss är att jag är svensk och min man är född i utlandet. Han har kämpat sen dag ett när han kom till Sverige och jag och de som känner oss skulle kalla oss en så kallad ”Svenssonfamilj”.

Vi bor i Sverige, ett land för alla. Möjligheter för alla. Men är det verkligen så det fungerar 2021?

Annons

Annons

Polisen gör ett fantastiskt jobb och det är vår trygghet här i samhället. Den 1 oktober vet jag dock inte riktigt om jag kan känna mig stolt. När en polisman vid en nykterhetskontroll ifrågasätter, för att man troligtvis har en utländsk bakgrund: ”Hur ska du kunna betala din lägenhet? Jag är inte orolig för din fru, men hur ska det gå för dig?” och ”Varför har du inte en BMW eller Mercedes som alla andra utlänningar?

Det är skumt”. Året är 2021. Snälla, gör er av mer fördomarna. Gör er av med vardagsrasismen. Visa respekt oavsett vem någon är eller vart du kommer från. Var schysst. Skippa onödiga kommentarer. Tänk efter en gång extra, vem du än är.

Less fru

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy