Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Tvisten om Spendrups vattenledning

Insändare
INSÄNDARE: Svar från Maria Skoglund om förlikningen med NCC

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

2017 avbröt NCC arbetet med vattenledningen. Kommundirektören svarar nu på en insändare om den förlikning kommunen gjort med NCC.

Bild: Torbjörn Granling

Annons

Svar på insändaren med rubriken ”Hur kan kommunen vara nöjd med en dålig uppgörelse?”.

Hej Christina!

Förlikningen mellan Ludvika kommun och NCC ska ses mot bakgrund av att det var en tekniskt mycket komplicerad tvist som därför medförde höga ombuds- och konsultkostnader.

När förlikningen ingicks var bedömningen att Falu tingsrätt tidigast skulle ha avkunnat dom under hösten 2022. Tingsrättens dom skulle därefter ha överklagats till Svea hovrätt av den part som förlorade i tingsrätten. Handläggningen i hovrätten skulle ha tagit cirka två år.

Annons

Annons

Inte minst av tidsskäl var det därför angeläget att lösa tvisten som pågått sedan våren 2014. I en komplicerad tvist kan ingen av parterna vara säker på att vinna.

Genom förlikningen behöver Ludvika kommun inte lägga ytterligare kostnader på tvisten utan kan i stället arbeta för att finna en lösning på kommunens och Spendrups behov av vatten i Grängesberg.

Maria Skoglund, kommundirektör

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy