Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Hans positiva attityd gav oss andra styrka – minnesord över Sven Sundin

Sven Sundin regisserarade Borlängerevyn sedan 2002 och var även dess konstnärliga nav.

Annons

Sven Sundin, Grangärde Hästberg, har lämnat oss kort före sin 65-åriga födelsedag. Närmast anhöriga är sambon Mona med familj, samt bröder med familj.

Svens liv kretsade väldigt mycket kring hans stora engagemang inom revy och teater där han satt stora spår med sin erfarenhet, energi och varma personlighet. Sven kom till Borlängerevyn år 2002 och har sedan dess varit revyns regissör. Tiden före sitt inträde i Borlängerevyn var Sven bland annat engagerad i revyer både i Horndal och Falun, och han har även genom åren varit aktiv i olika folklustspel och med improvisationsteater.

Annons

Annons

Men Svens roll i Borlängerevyn var inte enbart regissörens. Han har även varit en betydande textförfattare och haft framträdande roller på scenen som aktör. Många är de storheter och karaktärer som anträtt scenen på Maximteatern genom åren. Allt från Gustaf Vasa och Donald Trump till Mandelman, knätofsmusiker och hårdrockare har Borlängerevyns publik fått förmånen att se uppträda i Svens skepnad.

Som det konstnärliga navet i Borlängerevyn var Sven även den som samlade ensemblens alla vilda idéer och galna upptåg och strukturerade upp, och regisserade, dessa till att bli den bästa revyn varje gång. Sven var alltid först på plats inför repetitioner och föreställningar, och den sista att släcka ljuset, lämna lokalen och låsa dörren när dagens övningar var till ända.

Då Sven nu har gjort sin sista entré på Maximteaterns scen lämnas ett stort tomrum i Borlängerevyns laguppställning. Men, när ridån i framtiden går upp och Svens revykamrater står på scenen kommer han alltid att finnas där. Han finns där genom att känslan av det lugn och den positiva attityd som han utstrålade i alla lägen, och som gav alla inblandade styrka när nerverna spelade ett spratt inför den kommande premiären, aldrig kommer att försvinna. Svens lugn och positiva attityd kommer för alltid att vara närvarande som ett outplånligt minne av en älskad vän och kollega.

Vännerna i Borlängerevyn

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy