Annons

Annons

Debatt
DEBATT: Om Faluns polska vänort inför hbtq-fria zoner sätter vi punkt för samarbete

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

"Självklart deltar vi moderater i Pridefestivalen som arrangeras i Falun" skriver Catharina Enhörning. Foto: Helena Lindström

Annons

Falu kommun har sedan flera decennier fyra vänorter vars syfte är att upprätthålla fredliga kontakter med kommuner i andra länder. Faluns vänorter är Røros i Norge, Hamina i Finland, Gütersloh i Tyskland och Grudziądz i Polen.

Polen har under flera års tid haft hbtq-fria zoner, som numera omfattar en tredjedel av landets territorium. Denna syn är för oss i Falun helt oacceptabel. Diskriminering av människor på grund av sexuell läggning eller könsidentitet strider mot synen om människors lika värde.

Därför har Internationella rådet, där fler partier är representerade, genom undertecknad och Jan E Fors (M), skickat en skrivelse till vår vänort i Polen där vi betonar vikten av människors lika värde och att denna syn är en grundläggande förutsättning för vänortssamarbete och för att genomföra framtida samarbetsprojekt.

Annons

I Grudziądz finns inga hbtq-fria zoner i dagsläget och vi hoppas att det ska fortsätta så. Annars sätter vi punkt för framtida samarbeten.

Moderaterna är partiet som betonar såväl frihet som ansvar samt makten att forma sitt eget liv. Självklart deltar vi moderater i Pridefestivalen som arrangeras i Falun lördagen den 18 september.

Annons

Catharina Enhörning (M), ordförande Internationella rådet, Falu kommun

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy